Mandelmjølk med mynte

Lag eiga mandelmjølk:
<3 økologiske mandler
<3 økologiske dadler, for søtning
<3 mynte frå hagen
<3 vatn, dobbel mengde vatn i forhold til mandler
evt. vaniljestang
Liten skål/glass med mandler (gjerne 2-3 dadler òg) bløytlagt i vatn, til krispi konsistens, gjerne over natta. Da slepper også skallet lettere om du vil ta det av.
Om du vil ha med mynte, plukker du mynteblad frå hagen eller kjøper fra butikken.
Kjør mandler, dadler (ta ut stein) med litt vatn, tilsett mynteblad, kjør godt.  tilsett resten av vatnet.
Om du liker den litt fyldig, kan du drikke den som den er, eller du kan sile. Massen som er igjen, kan brukes til bakst.
Obs! Mandelmjølk er ferskvare. Kan evt. lagres i eit syltetøyglass med lokk i kjøleskapet ca inntil 1 døgn.
Økologisk mandler og økolgiske dadler kan kjøpes i laus vekt frå Den Grøne Tråd. Ta gjerne med eigen emballasje om du vil. Om du spør er det råd med mynte i frå hagen òg…

Related Posts

Comments are closed.